opakowania biodegradowalne

  • Jadalne opakowania z SGGW

    Naukowcy ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie pracują nad stworzeniem opakowań do żywności, które mogą w przyszłości zastąpić opakowania z tworzyw sztucznych. Opakowania przyszłości mają być przyjazne środowisku i… jadalne.

  • Trendy i wyzwania w branży spożywczej

    O aktualnych trendach, wyzwaniach i innowacjach w sektorze spożywczym rozmawiamy z dr. inż. Stanisławem Franczakiem, Prezesem Zarządu firmy ForVite P.S.A.

  • Kolejny rok dużej zbiórki opakowań po środkach ochrony roślin

    W ciągu ostatnich 19 lat zebrano z polskiej wsi ponad 28,5 tys. ton opakowań po zużytych środkach ochrony roślin. To równowartość wagi dwóch Krzywych Wież w Pizie.

  • Jadalne opakowania z wytłoków oliwek

    Wytłoki z oliwek stanowią podstawę mieszanki do produkcji jadalnych opakowań i naczyń, wynalezionej przez zespół badaczek z Wydziału Biotechnologii i Nauki o Żywności Politechniki Łódzkiej. Rozwiązanie zostało zgłoszone do ochrony patentowej.

     

We use cookies

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.

Ok